TERUGBLIK 11-11: STRIENESTAD IN HET JAAR 2022

 

Hoe ziet Strienestad er in 2022 uit? Eén ding is zeker: Nar Boowke gaat dan trouwen. Met wie? Kijk snel verder.

Met dank aan: Filmcollectief Steenbergen

#Strienestad, #https://www.youtube.com/watch?v=J81men8cAzY, #oonzetijdwijdvoruit!, #filmcolectiefsteenbergen, #2019, #11-11

 

TERUGBLIK 11-11: ÒÒNZE TIJD WIJD VORUIT IN STRIENESTAD!

 

“Gezelligheid kent gin tijd” stond centraal tijdens de 11de van de 11de bij de Joosse. Alle Bietboere en Meerminne kwamen door een teletijdmachine naar binnen, waarbij ze begroet werden door niemand minder dan Quasimodo, Julius Ceasar, een robot, een oermens en de heraut. Binnen ging de leut verder waarbij 8 teams deelnamen aan de “Reis deur de tijd-sjoow”.

De deelnemers legden een “race tegen de klok” af, waarbij er zo hard mogelijk op een rollenbank tegen elkaar werd gestreden. Vervolgens hingen de deelnemers aan de grote klok, oftewel kerstmannenbroek hangen. Als laatste werd de “Bij de tijd”-quiz gespeeld, waarbij middels 3D-brilleke omhoog of omlaag antwoord werd gegeven. Uiteindelijk ging Dweilband Blaos Mar Raok met de winst aan de haal, op de voet gevolgd door Team “En gao d’ok aon de maon” en de Vlaojestààmpers. Tussendoor hadden de Strienestadse dweilbandjes hun “Stéénberregs speulkwetier”, waarbij zij lieten horen hun repetitietijd goed besteed te hebben.

Rond de klok van acht uur gingen de Bietboere en Meerminne naar buiten, waarbij ze bij het carnavalsbeeldje aan het Strieniusplein getuige waren van een blik in de toekomst via een film in 4D. Achtereenvolgens werd het jaar 2022 aangedaan, waarbij iedereen getuige was van het huwelijk van Nar Boowke. In het jaar 2033 vieren Prins Strienius V en de Deftige Flodder hun 50ste verjaardag en in het jaar 2044 zijn de Mussekoning en Jan Oorlog met pensioen. Tegelijkertijd werd rijst over het publiek gestrooid, stak er een wind op, gevolgd door een plaatselijke regenbui voor het 4D-effect.

Uiteindelijk werd het gevolg gepresenteerd en werd het motto bekend gemaakt: Òònze tijd wijd voruit!

Fotoreportage door Thomas Weezenbeek:
11-11 Strienestad deel 1 – Thomas Weezenbeek
11-11 Strienestad deel 2 – Thomas Weezenbeek

Nieuw insigne

Bij Primera De Gilles is vanaf heden het nieuwe insigne te koop voor slechts 3 euro. Voor hetzelfde bedrag is ook een embleeminsigne te koop. Vanaf 11 februari (na het Snorrebal) is het insigne ook te koop bij Albert Heijn Achterberg.

Uitslag van de “We gaon pieken loterij 2018!

Tijdens een overweldigende 11/11 viering heeft ook de trekking van de winnende deelnemers aan de SKS loterij van 2018 plaatsgevonden. De winnende lotnummers zijn:

1e prijs € 111,00 contant lotnummer: 2177

2e prijs € 44,00 waardebon Brasserie de Kaai lotnummer: 2400

3e prijs € 22,00 leutpakket SKS lotnummer: 1730

Als u in de prijzen bent gevallen, kunt u telefonisch contact opnemen met Richard Krijnen, telefoonnummer 06-10817922 of per mail via: secretariaat@sks-steenbergen.nl.

Mocht u niet in de prijzen zijn gevallen, dan kan het aangeschafte lot in de periode van 12-11-2018 t/m 21-12-2018 besteed worden bij Chinees Indisch restaurant Kota Radja aan de Blauwstraat te Steenbergen. Het lopend buffet kost dan slechts €11,00 per persoon, excl. drank.

Alle deelnemers hartelijk dank voor uw deelname!

#Oonzetijdwijdvoruit, #Strienestad, #Reisdeurdetijdsjoow, #1111, #loterij, #insigne

SKS NU OOK OP INSTAGRAM, TWITTER EN STRIENESTAD.NL

Stichting Karnaval Steenbergen gaat met haar tijd mee, want naast de Strienestad App, FaceBook-pagina en website kan iedereen nu ook op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes via Instagram en Twitter. Daarnaast is de website van de SKS nu nog makkelijker te bereiken via www.strienestad.nl

Bezoek, deel, like, reageer, lach, app en bewonder

#Strienestad, #FaceBook, #Instagram, #Twitter, #Strienestad.nl

11-11: “2 UURKES VORAF” DOOR DWEILBAND ‘T WOR NIKS

Dweilband ’t Wor Niks viert aankomende carnaval alweer haar 2de jubileum met het 22-jarig bestaan. Vanwege het jubileum heeft de dweilband een live cd-opname gepland op zondag 11 november om 14.00 uur bij Café D’n Overkant. Na afloop zal de dweilband al dweilend naar Café Zaal De Joosse gaan om ook daar nog de pannen van het dak te spelen.

#tWorNiks, #Strienestad, #CDopname, #22jaor, #11-11, #2uurkesvoraf

11-11 IN STRIENESTAD BIJ DE JOOSSE!

Over een week is het zover: 11-11 in Strienestad. Traditiegetrouw vindt de start van carnaval plaats bij Café Zaal De Joosse. De laatste 2 keren dat 11 november op zondag viel, koos Stichting Karnaval Steenbergen ervoor om niet ’s avonds het feest te vieren, maar er meer een matinee van te maken. Café Zaal De Joosse in de Kaaistraat opent haar deuren vanaf 15.30 uur. De 11-11 viering start om 16.11 uur waarna de verschillende dweilbandjes de feestgangers vast en zeker weer in een mum van tijd in de juiste stemming zullen brengen. Stichting Karnaval Steenbergen organiseert deze middag ook iets nieuws, namelijk een spelshow, genaamd de “reis deur de tijd sjoow”. Rond de klok van acht uur zal het nieuwe motto onthuld worden, waarna onder leiding van Jan Oorlog de leuteed bij het beeldje aan het Strieniusplein zal worden afgenomen.

Terug in de tijd

Café Zaal De Joosse van Patrick en Marielle Dam is niet weg te denken in de Strienestadse leut, want menig carnavalsbal wordt daar gehouden. Patrick en Marielle staan al ruim 11 jaar achter de tap van het bekende café. Menig Steenbergenaar weet nog dat daarvoor Wim en Nel van Dorst het café uitbaatten onder de naam: ’t Wapen van Steenbergen. Nog verder terug in de tijd staat het café bij de oudere Steenbergenaar bekent als Café Vroon.

Duidelijk mag zijn dat veel inwoners de tijd van hun leven hebben gehad aan Kaaistraat 12 en dat zal ongetwijfeld volgende week weer worden overgedaan

Patrick en Marielle Dam

Carnaval bij het Wapen van Steenbergen

Nel van Dorst met haar zoon Thom

Café Hotel Restaurant Vroon

De heer en mevrouw Vroon

#dejoosse, #Strienestad, #11-11, #reisdeurdetijdsjoow,

Ep ebbe?
Archief
Categorieën
Sponsorkliks