Carnaval in Strienestad zonder publiek toegankelijke activiteiten

STEENBERGEN – Stichting Karnaval Steenbergen (SKS) houdt de komende editie van carnaval geen publiek toegankelijke activiteiten in Strienestad, zoals Steenbergen tijdens het carnavalsfeest door het leven gaat. Reden hiervoor zijn de huidige coronamaatregelen.

Dat heeft SKS dinsdag bij monde van voorzitter Richard Krijnen bekendgemaakt. “Ook al mochten de maatregelen half februari versoepeld zijn, dan nog vinden wij het maatschappelijk onverantwoord om met grote of kleine groepen bij elkaar te komen,” zegt hij. Al in een eerder bericht is aangegeven dat er in 2021 geen optochten te bewonderen zijn in Strienestad. Hier komen nu dan ook alle andere activiteiten bij, zoals het Snorrebal, Snorrekusbal en ‘t Spel op de Mart. 

Vertier

“Omdat de Liefde vor de leut onuitputbaar is, willen we carnaval 2021 niet geruisloos voorbij laten gaan,” meldt SKS. “In samenwerking met het Filmcollectief en SLOS TV willen we de Bietboeren en Meerminnen tijdens het carnavalsweekend toch trakteren op het nodige vertier. De dan geldende coronamaatregelen zullen bepalen wat deze traktatie exact gaat inhouden. Het is volgens SKS wel de bedoeling dat de Leutkrààànt, welke in samenwerking met de carnavalsorganisaties uit de andere kernen ,in januari huis aan huis wordt bezorgd. Half januari wordt bekeken of het mogelijk is om activiteiten als ’t Spel op de Mart (zonder publiek) op te voeren en te filmen zodat het evenement tijdens het carnavalsweekend te zien is op SLOS TV. 

#strienestad, #liefdevordeleut, #karneval2021, #steenbergen

Vrijwillige donatie
Donateur worden? Scan of klik QR
Archieven
Sponsorkliks