Jaden Wouters, Luka Krijnen & Iris Beens nieuwe gezichten in het jeugdgevolg!

Bietboerkes en Meerminnekes,

Het was een wereldsfeest tijdens het Snorrekesbal waarbij de Joosse uit zijn voegen barstte van de leut. Om 13 uur stonden er 31 kandidaatjes voor het jeugdgevolg te trappelen van ongeduld om te gaan hossen en dweilen met het gevolg. In groepjes werden de kinderen naar het zijzaaltje bij De Joosse geroepen voor een eerste kennismakingsronde met Prins Strienius V en de jury van de middag. Daarna presenteerde ieder kandidaatje zichzelf aan het publiek, werden er door de groepjes torens gebouwd van pizzadozen en mochten de kandidaatjes hun trommelkunsten vertonen door de Deftige Flodder na te spelen.

Ondertussen werd Pien van der Zande uitgeroepen als meerminneke met ’t Gèèfste snorreke, gevolgd door Fieke Visser en Chiara Zevenbergen, waarbij we niet onvermeld willen laten dat de jury een moeilijke taak had, want er waren heel veel bietboerkes en meerminnekes die een snorreke hadden geknutseld.

De pannen werden van het dak gespeeld door de muzikanten van de schoolorkesten in Steenbergen én door Blaos mar Raok, waarbij JW Sound menig carnavalskraker draaide.

Ook had de jury een moeilijke taak met het kiezen van de nieuwe leden van het jeugdgevolg en uiteindelijk kwamen Jaden Wouters als Prinsje, Luka Krijnen als Jantje Oorlog en Iris Beens als Deftig Floddertje op de schouders van de boeren naar binnen. Zij vormen samen met Narreke Roos, Leutvrouwke Mandy en Mussekoninkje Loek het jeugdgevolg in 2018.

Ciska Gramsma maakte tijdens de middag foto’s, deze zijn HIER te bekijken.
Ook Thomas Wezenbeek flitste er op los. Zijn foto’s zijn HIERen HIER te bekijken.

Een korte impressie volgt hieronder:

Vrijwillige donatie
Donateur worden? Scan of klik QR
Archieven
Sponsorkliks