Geheim van de verborgen liedjes

Wist je dat er in onze Karnevalsliedjes elk jaar vanaf 1991 bekende maar ook onbekende liedjes verstopt zitten? Sommige zijn direct hoorbaar maar heel vaak ook niet. Het is eigenlijk best wel een meesterwerk van de componist van het liedje. Sommige verborgen liedjes zijn een grapje en andere verwijzen direct naar het motto

In 2017 is bijvoorbeeld het nieuwe motto “’t zit bij òòns in de femilie!”. In het Karnevalsliedje van 2017 zit tussen het refrein en het koeplet “Pappie loopt toch niet zo snel” en “Mijn Opa” verstopt. Pappie en Opa slaan natuurlijk direct op femilie.

Ik vind het dan ook briljant, creatief en geniaal tegelijk. Hoe trots kan je op ons Karnevalsliedje zijn en wat een ontdekkingsreis kan je er van maken. Ik noem het maar Liefde voor muziek. Wat een werk wordt hieraan besteed.

Als je op internet naar deze liedjes gaat zoeken en beluister dan zal je ze ook herkennen in ons Karnevalsliedje. Voor de jongeren onder ons zullen veel liedjes onbekend zijn omdat ze uit een oudere film komen of van vroeger uit een serie op tv.

In het karnevalsliedje van 2016 zat van Wim Kersten een Bloemmetjesgordijn verstopt. Ga maar eens op reis om te zoeken en luisteren naar het origineel en daarna onze eigen Karnevalsliedjes van Strienestad.

Tijdens het Karnevals dikteej wat jaarlijks gehouden word, één week voor het karnevalsweekend en na de optocht op De Heen. Word naast het houden van een Strienestads Diktee ook nog een aantal vragen gesteld. Een van de vragen zou kunnen zijn welke liedjes zitten er verstopt in de karnevalsmedley 2008-2009-2010.

In de medley die voor 2017 is gemaakt zitten zeven verborgen liedjes. In het Karnevalsliedje voor 2017 zitten er 5 verstopt.

In 1991 begint het karnevalsliedje met Tulpen uit Amsterdam en in 2009 met Indiana Jones thema song.

Vrijwillige donatie
Donateur worden? Scan of klik QR
Archieven
Sponsorkliks