Jeugdgevolg

JEUGDGEVOLG

Leuk dat je mee wilt doen aan de verkiezing van het Strienestadse Jeugdgevolg! Deze verkiezing wordt gehouden tijdens het Snorrekusbal, waar natuurlijk iedereen welkom is. Maar wat houdt het Jeugdgevolg nou eigenlijk in?

Het Jeugdgevolg bestaat uit zes kinderen, die elk voor twee jaar worden gekozen. Het ene jaar kiezen we een nieuw Prinsje, Jantje Oorlog en Deftig Floddertje, het andere jaar een nieuw Leutvrouwke, Narreke en Mussekoninkje. Alle jongens uit groep 5, 6 en 7 kunnen zich opgeven om Prinsje, Narreke, Jantje Oorlog of Mussekoninkje te worden. Alle meisjes uit groep 5, 6 en 7 maken kans om Leutvrouwke, Narreke of Deftig Floddertje te worden.

Als het Jeugdgevolg op stap gaat, dan is het grote gevolg er ook bijna altijd bij. Daarnaast wordt het Jeugdgevolg vanuit de Stichting Karnaval Steenbergen altijd door twee volwassenen begeleid. Natuurlijk mogen je ouders ook mee naar de diverse kinderbals die door het Jeugdgevolg bezocht worden. Aan je ouders zullen we ook weleens vragen of ze willen helpen met het vervoer van het Jeugdgevolg.

Bedenk wel goed dat het Jeugdgevolg drie weken lang (van het Snorrekusbal tot het verbranden van de kleine mus op de dinsdagavond van karneval) een heel druk programma heeft. Je gaat in die periode naar een heleboel kinderbals, je bezoekt alle basisscholen van Steenbergen, De Heen en Welberg, je gaat op bezoek bij de buitenschoolse opvang, naar Steenbergse mensen die in het ziekenhuis liggen en bij zieken thuis op de Welberg. Natuurlijk ben je ook aanwezig bij alle kinderactiviteiten tijdens karneval. Dit zijn onder andere de grote optochten van De Heen, Welberg en Steenbergen, de kinderoptocht en je doet mee in het Spel op de Mart. Daarvoor moet natuurlijk wel gerepeteerd worden. In die drie weken wordt er een keer of zes op middagen en avonden geoefend voor dit spectaculaire ‘karnevalstoneelstuk’. We zorgen er bij de avondrepetities natuurlijk wel voor dat het niet te laat wordt, zodat je er de volgende dag weer helemaal tegenaan kunt. Je ziet dus wel dat je het best druk hebt, want als lid van het Jeugdgevolg sla je uiteraard ook geen polonaise over, maar gelukkig zijn het alleen maar leuke dingen.

We hopen dat je, nu je dit allemaal gelezen hebt, nóg meer zin hebt gekregen om mee te doen aan de verkiezing!

Groetjes van Prins Strienius V en z’n gevolg


Vrijwillige donatie
Donateur worden? Scan of klik QR
Archieven
Categorieën
Sponsorkliks