Snorre(kus)bal geslaogd femilieféést!

Gevolg 2017

Bietboerkes en Meerminnekes,

Wat was het weer een leutig weekend in Strienestad. Voor de 11de keer vierden wij het Snorre(kus)bal bij de Jòòsse wat natuurlijk een stikgève mijlpaal is.

Snorrekusbal
Zondagmiddag waren er maar liefst 42 Bietboerkes & Meeminnekes die meededen als kandidaatje om Thomas Hartog, Isabelle Uijtdewilligen en Wessel Scherpenisse op te volgens als Narreke, Leutvrouwke en Mussekoninkje.

De gehele middag was er leutige muziek van JW Sound, maar ook de schoolorkesten uit Strienestad lieten van zich horen en Blaos Mar Raok bliezen de longen uit hun lijf.

Voor alle Bietboerkes en Meerminnekes werd het nieuwe liedje met dansje gepresenteerd, klik hier. Wil je het liedje beluisteren? Ga naar de website en klik op “Kèk & Luister” en dan op “Meziek” of klik hier, of via Spotify en iTunes.

Tijdens het vele hossen en dweilen werden in de Jòòsse tropische temperaturen bereikt, wat goed te zien was aan die leutige rode toetjes van iedereen. Tussendoor werden er 3 spelletjes gespeeld. Allereerst het voorstellen bij een prachtige stamboom. Vervolgens het Doe me NA-spel, waarbij spectaculaire danspassen werden getoond en als laatste mochten de kinderen zich met schmink uitleven op de papa’s en de mama’s.

Na een paar uur was de jury eruit en presenteerde Prins Strienius V het nieuwe jeugdgevolg die op de schouders van de boeren naar binnen werden gedragen. Onder aanvoering van Prins Rick (v.d. Linden) zijn voor het tweede jaar Evy Luijsterburg als Deftig Floddertje en Siep v.d. Pligt als Jantje Oorlog van de partij.

De spanning was te snijden in de zaal wie als nieuwe jeugdgevolgleden naar binnen zouden komen. Met veel enthousiasme werden Roos Oerlemans als (eerste meerminneke als) Narreke, Mandy van Elzakker als Leutvrouwke en Loek v.d. Zande als Mussekoninkje onthaald. De Slos maakte hierbij mooie filmbeelden, klik hier.

Prins Strienius V liet daarbij wel weten dat de overige kandidaatjes kanjers zijn en dat we de komende carnaval met heel de Strienestadse familie veel leut zullen hebben.

Ook waren er nog prijswinnaars voor de mooiste tekeningen. Roos Brok, Milou Hensen en Moniek Vugts kregen een mooie “m’ok ok” gevuld met snoep en de medailles en snoepzakken voor de gèèfste snorren gingen naar:
3. Sjoerd Ooms
2. Jinthe Martens
1. Pien v.d. Zande

Deze leutige middag werd in beeld gebracht door onze hoffotografe Ciska Gramsma. De foto’s zijn op de website van de SKS te vinden onder “Kèk & Luister” of klik hier.
Ook was Thomas Weezenbeek weer van de partij. Voor de foto’s van Thomas klik hier.

Snorrebal
Zaterdagavond kwamen weer veel Bietboeren en Meerminnen af op het Snorrebal, waarbij je bij binnenkomst warm werd onthaald door Nar Boowke en Jan Oorlog. Na leutige deuntjes van onze familiebandjes kan tijdens een familiefeest een familiespel niet ontbreken. Omdat we bij de tijd zijn, was er een digitale familiekwis via de app beschikbaar, waarbij Marcel de Jong als winnaar uit de bus kwam.

Vervolgens gingen er enkel meerminnen met prijzen voor de gèèfste snorren aan de haal (wederom met dank aan Slagerij Van der Heijden).
3. De Tààntes Vermeulen (Tanja en Monique)
2. Majorie, Ilja, Alice & Susanne
1. Marielle, Bettina, Sonja & Karin

Als klap op de vuurpijl zongen de bietboeren en meerminnen van het B&M-koor de sterren van de hemel tijdens de presentatie van het nieuwe carnavalsliedje begeleid door de “Stéénberregse Muziekàànte”. Daarna bleef het nog lang gezellig bij de Jòòsse.

Deze leutige avond werd in beeld gebracht door Thomas Weezenbeek. Voor de foto’s kijk op onze Facebook-pagina of klik hier

Vrijwillige donatie
Donateur worden? Scan of klik QR
Archieven
Sponsorkliks