D’n optocht is de kààns om te laote zien da de leut ‘ier gin grèènze kent! – inschrijve tot 4 februwaorie

Carnaval in Strienestad is de uitgelezen kans om te laten zien dat de leut bij ons Bietboeren en Meerminnen geen grenzen kent.

Toch zeker op DINSDAG 13 FEBRUARI, want dan trekt de Grote Optocht weer van de Oudlandsestraat naar de Kaaistraat, waar Prins, Nar en Driemanschap de stoet traditiegetrouw vanaf het bordes van ’t Leutpaleis bewonderen. Ze zullen hun petje weer afnemen voor alle deelnemers, die vooral in het geval van de kleine en grote wagens vaak al maandenlang bezig zijn geweest met hun creaties.

Maar…. Ook de enkelingen, paren, kleine groepen en grote groepen en niet te vergeten de dweilbandjes zijn onmisbaar in de Strienestadse optocht. Zij brengen met z’n alle immers lekker veel leven in de brouwerij. Vandaar dat de SKS bij deze iedereen oproept om ook eens mee te doen aan de optocht. In je uppie, samen met je beste maat of buurvrouw, clubgenoten, collega’s, straat- en wijkbewoners of familie! Het kan en mag uiteraard allemaal en je zult vanzelf zien hoe leutig het is om mee te doen.

Als organisatie van de optocht kijken wij al uit naar de diverse acts waarmee aangetoond kan worden dat de leut hier geen grenzen kent. Geef je geest maar eens de vrije ruimte en laat het publiek langs de route maar eens grenzeloos genieten van jouw of jullie creaties.

INSCHRIJVEN & ROUTE
Inschrijven is mogelijk via het speciaal daarvoor bestemde formulier op www.sks-steenbergen.nl, klik hiervoor HIER. Opgeven voor de optocht kan tot en met 4 februari. De leutstoet vertrekt om 13.11 uur (voorafgegaan door de reclame-optocht) en volgt de route Oudlandsestraat, Molenweg, Wouwsestraat, Kruitweg, Willem de Rooverstraat, Rozemarijnstraat, Jacob van Grimmesteijnstraat, Kruispoort, Kerkplein, Grote Kerkstraat en Kaaistraat.

PRIJZEN
In elke categorie zijn uiteraard fraaie bekers en ook geldprijzen te winnen, alle deelnemers uit de gemeente Steenbergen maken bovendien kans op de Leutprijs (voor de meest originele creatie) en alle deelnemers dingen mee naar de Peblieksprijs, waarvoor de toeschouwers het nummer van hun favoriet(en) kunnen sms’en.

EERSTE STRIENESTADSE LEUTROUTE ‘VOLGEBOEKT’!

Bietboere & Meerminne!

De eerste Strienestadse Leutroute op zondag 11 februari is volledig volgeboekt, want we zitten aan het maximum van 111 deelnemers! Binnenkort kunnen degenen die zich hebben aangemeld meer informatie verwachten.

DE LEUT KEN D’IER GIN GRÈÈNZE!

 

’t ‘Arstikke bedàànkt-bal stikleutig!

Bietboere & Meerminne!

’t ‘Arstikke bedàànkt- donateursbal is lekker druk bezocht. Onder het genot van een lekker stukske muziek van de Stéénberregse muziekàànte, een hapje en een drankje zat de grenzeloze leut er snel in en ontvingen de donateurs D’n Opsteker, het speldje welke wederom gemaakt is door Claudia de Groen. Bedankt donateurs en niet te vergeten de gastvrijheid van Henny van Café D’n Overkant.

Meer foto’s van het bal: zie het fotoalbum onder “Kèk & Luister”

Ouderenmiddag grenzeloos leutig

Bietboere & Meerminne!

Ook de Bietboeren en Meerminnen met een hoog gehalte aan levenservaring hebben een leutig feestje voorgeschoteld gekregen. Een heuse tonprater uit ut Eike en de Apennootjes maakten er een gezellige ouderenmiddag van bij de Joosse.

Morgenmiddag kinderbal van Wa d’un Errie en Donneteursbal

Bietboerkes & Meerminnekes,

Wa d’un Errie kinderbal
Zin om uit je dak te gaan in een superheldenpak? Nou, dat kan! Morgenmiddag om 14.00 uur is bij La Famiglia het 18e kinderbal van Wa d’un Errie. Vergeet niet om je leutpaspoort mee te nemen en een stempel bij het gevolg te halen.

 

Donneteursbal
Voor de volwassen Bietboeren en Meerminnen begint om 16.00 uur het donateursbal in D’n Overkant, met muziek van de Stéénberregse muziekàànte. Leutig om samen te komen met mensen die carnaval in Strienestad (financieel) een warm hart toe dragen en op die manier hun steentje bijdragen. Ook zin in een gezellige namiddag en wellicht interesse om donateur te worden van de SKS (€55 per jaar)? Donateur of niet, iedereen is van harte welkom!

donneteurs

 

Nieuwe liedje luidkeels meegezongen op de scholen!

Bietboerkes en Meerminnekes,

Vandaag heeft Prins Strienius V met zijn gevolg de scholen in Strienestad bezocht om alle Bietboerkes en Meerminnekes het nieuwe liedje met dansje aan te leren. Het was een hele leutige ochtend, kijk maar naar de foto’s!

 

Eerste repetitie Spel op de Mart voor nieuwe jeugdgevolg

Bietboerkes & Meerminnekes!

Woensdagavond hadden Jaden, Luka en Iris hun eerste repetitie van het Spel op de Mart. Deze 3 kanjers volgden de aanwijzigingen van regisseuse Mirella goed op en ze kenden hun tekst al bijna helemaal uit hun hoofd. Superknap uiteraard.

Nog 2,5 week en dan kunnen jullie het gevolg en het jeugdgevolg zien schitteren tijdens de “droomreis van Nar Boowke”.

’t Kanjerbal: ’n werelds féést

Bietboerkes & Meerminnekes!

Het Kanjerbal is hét carnavalsbal voor mensen met een verstandelijke beperking. Lachende gezichten, polonaises, topzanger Marijn van Geel, een dweilband die de pannen van het dak speelde, een goede DJ (JW Sound), ballonartiesten die toverden met ballonnen en gastvrijheid bij De Keuning waren de ingrediënten van een top Kanjerbal!

Dweilband Wa Gif Ut uit ’t Krabbegat was ook dit jaar weer van de partij en zorgde voor een vrolijke noot. Het dak ging eraf bij de Keuning!

De mooist verklede Bietboere en Meerminne waren:

  1. Damian van Geel
  2. Floris van de Bos
  3. Marja Bolier

Ciska Gramsma zorgde voor prachtige foto’s van deze leutige middag, klik HIER

Ep ebbe?
Archief
Categorieën
Sponsorkliks