Strienestad vliegt uit op 11-11!

Bietboere & Meerminne!

Nog even en dan is het weer zover: 11-11 bij ons in Strienestad! Om jullie uit te nodigen zijn er op vrijdag 27 oktober de “konvekaosies” uitgedeeld aan de SKS-medewerkers tijdens de jaarlijkse voorproeverij. Het afgelopen weekend hebben onder andere de donateurs, bandjes en bouwclubs de convocatie mogen ontvangen.

Stichting Karneval Steenbergen nodigt alle Bietboere & Meerminne uit om naar 11-11 te komen, waarbij het nieuwe motto bekend wordt gemaakt en de vervolgens om 11 over 11 de karnevalseed zal worden afgelegd. Vanaf 11 over 8 steken we van wal bij de Jòòsse, waarbij je niet je Strienestadse paspoort moet vergeten. Heb je die nog niet? Wees dan op tijd, want er zijn er nog een paar paspoorten aan de deur te verkrijgen (op = op).

 

Tijdens de voorproeverij ontvingen de SKS-medewerkers een voorproefje op het nieuwe motto van dit jaar. Daarbij is er altijd een leutige strijd tussen de bietboere en de meerminne, wie er met de felbegeerde wisselbeker naar huis zal gaan. Dit jaar ging deze trofee overduidelijk naar de Meerminne die onder aanmoediging van Teamcaptain Martin den Broeder tijdens “Ik hou van Holland” met de winst aan de haal gingen.

 

Aan het begin van de avond werden 2 nieuwe medewerkers geïnstalleerd, namelijk Miranda van der Pligt en Sander Koenraadt. SKS wenst Miranda en Sander van harte welkom en natuurlijk “‘éél veul leut”.

 

Kom allemaal op 11-11 naar De Joosse en… “vergit je paspoort niet ‘eej!”

Lezing over carnaval in West-Brabant op 1 november in De Vaert

Bietboere en Meerminne,

Heemkundekring De Steenen Kamer nodigt geïnteresseerden uit voor een lezing over carnaval in West-Brabant op woensdag 1 november vanaf 19.30 uur in gemeenschapshuis De Vaert.

Journalist en verslaggever Frank Timmers van BNDeStem heeft een presentatie samengesteld van het carnavalsfeest in het algemeen en de viering van het feest in West-Brabant in het bijzonder. Die lezing wil hij graag delen met heemkundekringen en historische verenigingen in Brabant. In de lezing gaat hij in op de historie van het feest dat al ver voor onze jaartelling werd gevierd, terwijl in de middeleeuwen sprake was van de ‘blauwe schuit’.

Natuurlijk komen de figuren van prins en nar, grootste boer en adjudant aan de orde. Daarbij zal Frank zijn lezing aanpassen aan de plaats waar hij zijn verhaal mag vertellen. ,,Want in Steenbergen is bijvoorbeeld sprake van Jan Oorlog, maar in Wouwse Plantage wordt gesproken over een ‘sjampetter’ en in Etten-Leur van de Pliessie”, geeft Frank Timmers aan.

De Raad van Elf, het gebruik van een motto en een stuk historie van de plaatselijke carnavalsvereniging worden ingepast. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van veel afbeeldingen en foto’s om het verhaal te ondersteunen. Al die onderdelen worden belicht tijdens de lezing.

De toegang voor leden van Heemkundekring De Steenen Kamer is gratis op woensdag 1 november vanaf 19.30 uur, gemeenschapshuis De Vaert, Kapelaankockstraat 54, Welberg.

Niet leden betalen 3 euro en krijgen daarvoor een ‘bakske leut’.

#Strienestad – wie wordt de winnaar?

Bietboere & Meerminne!

Na lang juryberaad zijn er uit 59 leutige vakantiefoto’s de 11 (+1) leutigste gekozen die gaan strijden om de 1e 3 plaatsen tijdens 11-11.

Wil je de foto’s bekijken en jouw favoriete foto “liken”? Klik op de volgende link: Fééstboek Fotoowalbum

Wij bedanken alle Bietboerkes en Meerminnekes die deze “Fééstboekaksie” tot een waar feest hebben gemaakt. Jullie hebben heel de wereld laten zien dat je uit Strienestad komt.

Heel graag tot 11-11!

#Strienestad

Ep ebbe?
Archief
Categorieën
Sponsorkliks